torsdag 23 februari 2012

Sluta hacka på feminismen!

Ja, detta gäller mig också!
Vi antifeminister har länga hackat på feminister med samma retorik och tankesätt som vi tycker illa om att feministerna använder.

Ett av problemen med feminism är den samma som med många andra ideologier. De ser världen som en plats med ett antal kollektiv. Du är inte en individ, du är en man eller kvinna, vit eller svart, normal eller skåning och vem du är bestäms av din grupptillhörighet inte dig. Feminister pratar ofta om att personer ska få välja fritt och inte vara bundna av könsroller vilket är underbart! Problemet är att de inte är konsekventa. De är för fritt val, bara vi väljer som de vill. Som kvinna har du fritt val av yrke, förutsatt att du inte vill bli hemmafru eller ta ett klassiskt kvinnligt jobb!

Problemet är att vi som är emot detta själva är delaktiga i problemet, den här artikeln är så motsägelsefull att den gör samma sak som den kritiserar, så stort är problemet! Problemet är inte feminism i sig, det finns fantastiska saker inom feminismen, det finns fantastiska saker inom allt bara du letar tillräckligt noga. De flesta av oss inte är emot allt vad feminismen står för, vi är emot delar av den, visa kanske är emot en majoritet men inte allt.

Naturliga språk likt svenskan har begränsningar i sig så att vi måste använda generella termer likt feminism eller antifeminsim för att beskriva en grupp av individer i vissa sammanhang. Problemet är att det verkar finnas en tendens hos antifeminister att göra som feministerna och se världen i kollektiv, alla feminister är si och så, det är lika dumt som att säga att muslimer är "sådana" eller judar... nä föresten just de där typerna vet vi ju hur de är, vad tänkte jag egentligen?
Om vi ska kämpa mot "feminismen" är det ju rimligtvis för att införa något bättre, så vad är då meningen med en kamp eller ifrågasättande och vi ska ersätta ett kollektiviserade och inskränkande system med ett nytt? Att den är till fördel för oss? Nej tack ska vi förändras ska det vara med målet att utvecklas även om det kanske inte blir resultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar