onsdag 7 mars 2012

Hat

Feminister hatar antifeminister/jämstäldister och antifeminister hatar feminister, men vad alla verkar missa är att de hatar varandra av exakt samma anledning.

Feminister tror att deras ideologi leder till jämstäldhet och avskyr "jämstäldisterna" för att de är emot dem och således emot jämstäldhet.
Men antifeministerna tror att deras ideologi leder till jämstäldhet och avskyr feministerna för att de är emot dem och således emot jämstäldhet.

Detta gäller givetvis inte för alla i någon av grupperna, alla människor är olika och alla i en grupp fungerar givetvis inte på samma sätt. Men detta stämmer in på många och mönstret talar sitt tydliga språk. Båda sidorna är för jämstäldhet, de har bara olika åsikter om hur vi kommer når dit. Jag önskar att vi alla kunde komma ihåg detta lite oftare. För olika åsikter om hur vi når ett gemensamt mål är inte anledning att hata eller hetsa mot varandra. Jag är inte mycket för hat, inte ens för folk som skulle vara emot jämställdhet men det är bisarrt att vi är så benägna till hat, svartmålning och till och med våld för någon som delar vår värdering men vars ända fel är att hen har dragit en annan slutsats om hur vi på bästa sätt når den.



PS. Nu sitter säkert några och säger "men Adam, du är antifeminist, varför "hen"?!", jo min fiktiva och irriterade läsare jag är olikt vissa inget emot orden hen när den fyller en praktisk språklig funktion. Om du inte pratar om en man eller kvinna utan en människa som i ovan text så kan du använda såväl "han" som "hon" för att beskriva denna människa, den har inget kön samtidigt som den har alla kön. Således är det ganska legitimt att säga hen om denna könslösa/"könsfyllda" person precis som det är legitimt att säga hen till någon som själv valt att definiera sig som hen och inte som man eller kvinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar